КП Тернопільміськсвітло

Робимо наше місто світлішим!

Нову сучасну автовишку для виконання висотних робіт представили у КП “Тернопільміськсвітло”

08.04.2021

Після утворення Тернопільської міської територіальної громади та приєднання до неї 10 населених пунктів, виникла потреба у додатковій спецтехніці для обслуговування вуличних ліхтарів та проведення інших висотних робіт зовнішнього освітлення працівниками КП «Тернопільміськсвітло».

Так, нещодавно, за кошти місцевого бюджету було придбано сучасну автовишку з вантажопідйомністю люльки 250 кг та максимально можливою висотою підйому люльки над рівнем грунту – 18 м.

«Технічні можливості і параметри автопідйомника, зокрема комфортабельна кабіна, що вміщає 7- 8 осіб, наявність двох постів керування та маневреність конструкції,  допоможе нашим працівникам безпечно і швидко виконувати висотні електромонтажні роботи на території громади», – зазначив директор КП «Тернопільміськсвітло» Олег Лехіцький.

Додамо, що для дистанційної діагностики стану вуличних ліхтарів чи світлофорів та для оперативного реагування і усунення поломок, які можуть виникнути на світлових точках чи світлофорних об’єктах у Тернополі, з 2020 року на базі комунального підприємства працює сучасний диспетчерський центр.

«В режимі онлайн два чергових диспетчери постійно моніторять, як подається світло до світлоточок та як працюють світлофори у місті, – розповідає міський голова Сергій Надал. – На всіх світлофорних об’єктах в Тернополі розміщено контролери, які подають інформацію безпосередньо у диспетчерський центр, окрім того, усі дорожні світлофори в місті є світлодіодні, що більш, ніж вп’ятеро зменшило споживання електроенергії та зекономило кошти місцевого бюджету».

Посилання на джерело: https://ternopilcity.gov.ua/news/47924.html